Skaitiniai
Tarptautinės Krikščionių Ambasados Jeruzalėje (International Cristian Embassy Jeruzalem) atstovų Lietuvai Maiklas ir Fausta Maass
Skaitiniai - Bažnyčios svečiai
Pirmadienis, 18 Balandis 2011 16:12

ambasadoriaiizraelyjeAš, Maiklas Maass (Michael Maass), ir mano žmona Fausta Maass esame Tarptautinės Krikščionių Ambasados Jeruzalėje atstovai Lietuvai. Ar ką nors girdėjote apie tokią ambasadą? Įvairios šalys turi ambasadas Izraelyje.

Krikščionių ambasada yra tarsi tiltas, kuris siekia geresnio supratimo tarp krikščionių ir žydų tautos. Krikščionių ambasada yra su Izraeliu, palaiko Izraelio tautą, įvairiais būdais išreiškia meilę Izraelio tautai. Neseniai Izraelyje atidaryti namai holokaustą išgyvenusiems žydams. Jie yra labai seni ir jais reikia rūpintis.

Mes susitinkame su įvairiomis krikščionių grupėmis ir bendruomenėmis ir pasakojame apie Izraelio tautą.

Mes norėtume su jumis pasidalinti apie Dievo tautą – Izraelį.

Beveik kasdien „Naujienų“ programose yra minimas Izraelis. Jeruzalė yra minima dažniausiai. Ar žinote, kokio dydžio šalis yra Izraelis? Lietuvos teritorijoje tilptų trys Izraeliai ir dar liktų vietos, o juk Lietuva nėra didelė šalis. Izraelis užima labai mažą teritoriją. Tai yra vienintelė pasaulyje žydų valstybė. Jie apsupti iš visų pusių musulmoniškų tautų jūra, kurie net negali pakęsti minties, kad Izraelis egzistuoja. Daugelis turi svajonę – nustumti Izraelį į jūrą.

Šiandieną visame pasaulyje antisemitizmas yra pasiekęs aukščiausią lygį. Ne vien tik tarp radikalių musulmonų, bet ir krikščioniškoje Europoje.

Mums, kaip krikščionims, labai svarbu, ką Dievas sako apie Izraelį. Aš noriu matyti Izraelį taip, kaip jį mato Dievas, bet ne tokį, ką apie jį skelbia „Naujienos“.

Skaityti daugiau...
 
Gerhardas Karlas prašo ...maldos
Skaitiniai - Straipsniai spaudoje
Sekmadienis, 17 Balandis 2011 17:05

Apie VšĮ „Solidarity“ įkūrėjo ir vadovo Gerhardo Karlo jau 17 metų Lietuvoje vykdomą pagalbą skurstantiems vaikams ir daugiavaikėms šeimoms rašyta ir kalbėta įvairiose žiniasklaidos priemonėse. Marijampolės apskrityje šis žmogus taip pat yra mylimas ir gerbiamas ne vienos šeimos, apsigyvenusios organizacijos lėšomis nupirktuose būstuose bei sulaukusios kitokios paramos. Už labdaringą veiklą G. Karlas yra apdovanotas Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi, pagerbtas kitomis nominacijomis. Jam yra suteiktas Vilkaviškio ir Šakių rajonų, Kazlų Rūdos ir Kalvarijos savivaldybių bei Marijampolės miesto Garbės piliečio vardas.

Skaityti daugiau...
 
Apie vyno naudojimą bažnyčioje
Skaitiniai - Straipsniai spaudoje
Ketvirtadienis, 06 Sausis 2011 12:52

    ...Marijampolės krikščionių baptistų bažnyčios pastorius Irmantas BERŽINIS: Norint teisingai atsakyti į klausimus apie vyno naudojimą bažnyčioje, reikia pripažinti, kad nesvarbu, ką mes apie tai manome, bet svarbu sužinoti Jo valią šiuo atžvilgiu. Dievo valios ieškokime Šventajame Rašte – Biblijoje.

    Pirmiausia išsiaiškinkime, koks Viešpaties vakarienės tikslas. Tai labai aiškiai matosi pirmojo Korintiečiams laiško 11 skyriuje, nuo 23 iki 26 eilutės - paaukoto Kristaus kūno ir kraujo atminimas. Duona – kūno, gėrimas - kraujo simboliai. Kadangi Kristus buvo be nuodėmės, tai ir simboliai turėtų atitikti vaizduojamus dalykus. Biblijoje rūgimas arba raugas dažniausiai simbolizuoja nuodėmę, todėl Kristaus kūno ir kraujo simboliai turėtų būti aukščiausios kokybės, tai yra nepaliesti rūgimo.

Skaityti daugiau...
 
« PradžiaAnkstesnis11121314SekantisPabaiga »

Puslapis 12 iš 14
Marijampolės baptistų bažnyčia, Powered by Joomla! Theme made by SiteGround web hosting