Pamokslai
Atidėliojimai PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Penktadienis, 02 Lapkritis 2012 14:06

Pranas Bielevičius: Siekti dievotos sėkmės mūsų gyvenime trukdo atidėliojimai. Tikriausiai kiekvienas gyvenime vis ką nors atidedame vėlesniam laikui: kitam mėnesiui, kitiems metams. Gal net nepastebime, kiek žalos mums padaro atidėliojimai.

Dievas dažnai mums liepia kažką daryti dėl tokios priežasties: kai esame užsiėmę, tai nebelieka laiko daryti to, ko neturėtume daryti. Bet kada mes atidėliojame, atsiranda tuščio laiko. Tą laisvą laiką mes leidžiame ne taip, kaip turėtume leisti. Tą laiką tiesiog iššvaistome.

Skaityti daugiau...
 
Kas Biblijoje rašoma apie Mariją, Jėzaus motiną PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Antradienis, 11 Rugsėjis 2012 13:07

Irmantas Beržinis: Žmonės stengiasi Dievui patikti ir švenčia įvairias šventes. Šiandien taip pat švenčiama religinė šventė - Žolinė. Ką Žolinė reiškia? Marijos ėmimo dangun diena. Kalbama, kad ji buvo paimta į dangų su kūnu.

Iki Adomo ir Ievos nuodėmės normali žmogaus būsena buvo tokia: kūnas negenda, siela nenusidėjusi Dievui ir dvasia sujungta su Dievo Dvasia.Bet po nuopuolio būsena tokia: siela nusidėjusi ir kalta prieš Dievą, dvasia atskirta nuo Dievo, kūnas gendantis ir suges. Kūnas eina į žemę, siela į pragarą dėl nuodėmės, o dvasia yra atskirta nuo Dievo. Dievas sudarė galimybę žmogaus sielai sugrįžti pas Dievą, kūnas ir toliau yra, bet dėl kūno Jis yra davęs pažadą.

Skaityti daugiau...
 
Dangiškasis Tėvas PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Svečių pamokslai
Pirmadienis, 02 Liepa 2012 13:53

D. Linaburgis: Šiandien sveikiname savo tėvus. Tėtis turi daug atsakomybių. Vaikai dažniausiai kopijuoja tėčio elgesį. Prisimenu savo vaikystę. Matydavau, kur tėtis deda įrankius, ir po kurio laiko ir pats juos ten dėdavau. Tai vyko kažkaip savaime, nepastebimai. Iš savo tėčių galime perimti gerus arba blogus įpročius. Be savo biologinio tėvo dar turime ir dangiškąjį Tėvą. Jono 14,8-10: „Pilypas Jam sako: „Viešpatie, parodyk mums Tėvą, ir bus mums gana“. Jėzus jam taria: „Jau tiek laiko esu su jumis, ir tu Pilypai, vis dar manęs nepažįsti? Kas matė mane, matė Tėvą! Tad kaip gali sakyti: ‚Parodyk mums Tėvą‘? Nejaugi tu netiki, kad Aš esu Tėve ir Tėvas manyje? Žodžius, kuriuos jums kalbu, ne iš savęs kalbu; Tėvas, esantis manyje – Jis daro darbus.“

Skaityti daugiau...
 
Tarpusavio santykiai su Dievu PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Svečių pamokslai
Pirmadienis, 25 Birželis 2012 10:30

Vladimiras Bilkovas: Psalmių 25,1-5: „Viešpatie, į Tave keliu savo sielą. Mano Dieve, pasitikiu Tavimi. Tenebūsiu sugėdintas, tenedžiūgaus dėl manęs mano priešas. Te nė vienas, kuris laukia Tavęs, nebūna sugėdintas, tebūna sugėdinti tie, kurie nusikalsta be priežasties. Viešpatie, parodyk man savąjį kelią, pamokyk mane savo takų. Vesk mane savo tiesa ir mokyk, nes Tu esi mano išgelbėjimo Dievas, laukiu Tavęs visą dieną.“

Daug kalbama apie tarpusavio santykius su Dievu. Daugelis galvoja, kad jie turi tarpusavio santykius su Dievu. Perskaitėme Dovydo žodžius. Jis tikrai turėjo asmeninius santykius su Dievu. Tai buvo žmogus pagal Dievo širdį. Jis stipriai skyrėsi nuo kitų izraelitų. Izraelio tauta galvojo apie save, kaip apie tikinčius,

Skaityti daugiau...
 
Sąmoningas žmogaus nuopolis PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Antradienis, 12 Birželis 2012 20:55

Irmantas Beržinis: Mes tikime, jog žmogus buvo sukurtas pagal Dievo įvaizdį ir gyveno tobulą gyvenimą, kol iš savo nenuodėmingos padėties nupuolė per sąmoningą nusidėjimą. To pasekoje visi žmonės gimsta su nuodėme.

Psalmių 51,5: „Štai aš gimiau nuodėmingas, ir nuodėmėje mane pradėjo mano motina.“

Dabar yra atsiradę toks mokymas, kad žmogus gimsta be nuodėmės. Kai jis paauga, sąmoningai apsisprendžia nepaklusti ir tokiu būdu tampa nusidėjėliu. Bet iš šios Rašto vietos matome, kad žmogus gimsta nusidėjėliu. Ir vėliau jis maištauja prieš Dievo tvarką. Kiek reikia padaryti nuodėmių, kad būtum nusidėjėlis? Kiek kartų reikia pameluoti, kad būtum melagis?

Skaityti daugiau...
 
Tėvai ir vaikai. Perduokime vaikams Dievo vertybes PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Šeštadienis, 02 Birželis 2012 14:44

Pranas Bielevičius: Neseniai buvo birželio 1 diena, kuri yra Tarptautinė vaikų gynimo diena. Šiandien yra pirmasis birželio mėnesio sekmadienis – Tėvo diena. Šiandien noriu pakalbėti ir apie tėvus, ir apie vaikus.

Mes dažnai galvojame: „Kodėl esame tokie, kokie esame? Į kurį iš savo tėvų ar senelių esame charakterio savybėmis panašūs? Į kurį panašūs išore? Paskaitykime Pradžios knygos 5 skyrių. Pasiaiškinsime labai svarbią tiesą: mes esame savo tėvų paveikslas, o mūsų vaikai yra mūsų paveikslas.

Skaityti daugiau...
 
Dievo vertybės užrašytos Biblijoje PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Ketvirtadienis, 24 Gegužė 2012 12:23

Pranas Bielevičius: Priimkime tą tiesą, kuri užrašyta Rašte, studijuokime ją. Daug problemų bus krikščionių tarpe, jeigu nesuvoks, jog Dievo žodis yra kitoks nei jų mąstymas, nei jų vertybės.

Izaijo 55,6-11: „Ieškokite Viešpaties, kol galima Jį rasti, šaukitės Jo, kol Jis arti. Nedorėlis tepalieka savo kelią, o neteisusis – savo mintis; tegrįžta jis pas Viešpatį, mūsų Dievą, ir Jis pasigailės jo, nes yra gailestingas. Nes mano mintys yra ne jūsų mintys ir mano keliai – ne jūsų keliai, - sako Viešpats. – Nes kiek dangūs yra aukščiau už žemę, tiek mano keliai aukštesni už jūsų mintis. Kaip lietus ir sniegas krinta iš dangaus ir nesugrįžta, bet sudrėkina žemę, padaro ją derlingą ir duoda sėklos sėjėjui bei duonos valgytojui, taip ir mano žodis, kuris išeina iš mano burnos, negrįš tuščias, bet įvykdys mano valią ir atliks tai, kam yra siųstas.“

Skaityti daugiau...
 
« PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga »

Puslapis 6 iš 14
Marijampolės baptistų bažnyčia, Powered by Joomla! Theme made by SiteGround web hosting