Pamokslai
Laikas yra trumpas PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Svečių pamokslai
Pirmadienis, 09 Kovas 2015 19:55
Audrius Biekša: Norėčiau paklausti, kiek iš jūsų nuolat planuojate vasaros atostogas. Dabar jau rugpjūčio mėnuo. Ar kas nors atostogausite rugpjūčio pabaigoje? Gal yra tokių, kurie jau yra susiplanavę visus metus į priekį? Kiekvienas turime svarbių tikslų, kuriuos norėtume įgyvendinti. Mes daug ką planuojame ir galvojame apie ateitį – ir tai nėra blogai. Bet noriu paklausti – kaip laiko supratimas pakeistų mūsų planus ir prioritetus?

Pavyzdys: sakysime iki atostogų pradžios liko savaitė, jūs ruošiatės į kelionę, kraunate lagaminus, bet savaitgalį apsilankote pas daktarą, kuris pasako, kad sergi vėžiu ir tau liko gyventi mėnuo.

Skaityti daugiau...
 
Kas yra svarbiau: klausyti ar paklusti? Mato 7: 24 - 27 PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Pirmadienis, 23 Vasaris 2015 09:57

Marijampolės baptistų bažnyčios pastorius Pranas Bielevičius:

Žinoti yra labai svarbu, bet pats žinojimas neatneša tų rezultatų, kokie būna tuomet, kai mes paklūstame. Kuo dažniau skaitau Bibliją, pastebiu štai ką: tikintis nuo netikinčio skiriasi tuo, kad jis turi galimybę rinktis, nes yra laisvas. Neseniai vėl skaičiau „Jobo knygą“. Jobas sako: „Aš pasirinkau nedaryti to, kas Dievui nepatinka“. „Laiško Romiečiams“ 6 skyriuje apaštalas Paulius ragina mus laikyti save mirusiais nuodėmei. Kodėl? Dievo akivaizdoje mes esame visiškai išlaisvinti. O ką dažnai sakome mes?  „Aš negaliu. Aš nepajėgus. Aš neįstengsiu vieno ar kito darbo atlikti, atsisakyti nuodėmingų poelgių.“ Taip iki tol, kol nepažinome Kristaus, mes nebuvome pajėgūs atsisakyti nuodėmės, įveikti ją, todėl negalėjo būti kitaip ir buvome priklausomi nuo nuodėmės.

Skaityti daugiau...
 
Gundymai. (Jokūbo 1,12-15) PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Ketvirtadienis, 06 Lapkritis 2014 08:08
Marijampolės baptistų bažnyčios pastorius Irmantas Beržinis: Išėjimo 17,2: „... ir priekaištavo Mozei, sakydami: „Duok mums vandens atsigerti!“ Mozė jiems atsakė: „Ko burnojate prieš mane? Kodėl gundote Viešpatį?“

Pakartoto Įstatymo 6,16: „Negundykite Viešpaties, savo Dievo, kaip gundėte Jį Masoje.“

Skaičių 14,22: „Kadangi visi žmonės, kurie matė mano šlovę ir stebuklus, kuriuos dariau Egipte ir dykumoje, mane gundė jau dešimt kartų ir neklausė mano balso...“

Izraelio tauta, kurią Dievas išvedė iš Egipto nelaisvės, vedžiojo po dykumą keturiasdešimt metų, murmėjo ir gundė Viešpatį.

Skaityti daugiau...
 
Dvasinė dykuma PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Svečių pamokslai
Pirmadienis, 25 Rugpjūtis 2014 06:19

Panevėžio „Jėzaus Kristaus“ baptistų bažnyčios pastorius Dalius Serdikevičius:

Psalmių 42,1-11: „Kaip elnė geidžia upelio vandens, taip mano siela geidžia Tavęs, o Dieve! Mano siela trokšta Dievo, gyvojo Dievo. Kada ateisiu ir pasirodysiu Dievo akivaizdoje? Ašaros buvo man duona dieną ir naktį, kai jie kasdien man sakė: „Kur yra tavo Dievas?“ Kai prisimenu tai, išlieju savo sielą, nes traukdavau su minia į Dievo namus, džiūgaudamas ir dėkodamas iškilmingoje eisenoje. Ko taip nusiminei, mano siela, ir ko nerimsti manyje? Lauk Dievo, nes aš dar girsiu Jį už Jo veido pagalbą! Mano Dieve, mano siela liūdi manyje. Prisimenu Tave iš Jordano šalies ir Hermono, nuo Micaro kalno. Gelmė šaukia gelmę, vandeniui triukšmingai krintant; Tavo bangos ir vilnys per mane liejas. Dieną apreikš Viešpats savo malonę.

Skaityti daugiau...
 
Nuodėmė progresuoja, jei nebūna laiku sustabdyta PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Ketvirtadienis, 13 Kovas 2014 12:03

Marijampolės baptistų bažnyčios pastorius Irmantas Beržinis: Nuodėmė plinta ir subrandina vaisius. Kai kas išprovokuoja, kad nuodėmė atsirastų. Kartais būna tam tikros situacijos ir skatina žmogų pasielgti netinkamai. Bet yra netikęs pasiteisinimas: „Aplinkybės susiklostė netinkamos, todėl aš blogai pasielgiau.“ Kartais mes negalime pasirinkti aplinkybių, kartais jos yra mums nepalankios, o ypač tiems, kurie dievotai gyvena. Jiems gyventi pasaulyje, pritapti prie kitų yra sunkiau, daryti pasirinkimus yra žymiai sunkiau. Už gerus pasirinkimus Dievas atlygina, blogi pasirinkimai taip pat subrandins ir atitinkamus vaisius.

Skaityti daugiau...
 
Dievo malonė ir tiesa PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Ketvirtadienis, 13 Kovas 2014 09:39

Marijampolės baptistų bažnyčios pastorius Pranas Bielevičius: Šiandien noriu kartu su jumis pažvelgti į „Evangeliją pagal Joną“. Mane, kaip ir daugelį tikinčiųjų, domina klausimai, susiję su Dievo malone. Kaip išlaikyti tą Dievo malonę savo gyvenimo kelyje?

Martynas Liuteris buvo vienas iš malonės ir vilties skelbėjų. Žmonės buvo pavargę, nematė Dieve vilties, gyveno amoraliai. Bažnyčia buvo tik išorinių ritualų laikymasis. Kodėl? Nes žmonės nematė prasmės elgtis kitaip. Bažnyčia buvo labai įtakinga, turėjo turtą. Žmonės tiesiog įprato atlikti tai, ko iš jų reikalavo, bet jie užmiršo pagrindinius dalykus. Vokietijoje daugelis žmonių nepriėmė Dievo malonės tokios, kokia ji yra.

Skaityti daugiau...
 
Dievo ir žmonių atsakomybė PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Pirmadienis, 20 Sausis 2014 12:06

Marijampolės baptistų bažnyčios pastorius Pranas Bielevičius: Galima sakyti, kad krikščionybė suskilusi į dvi dalis: vieni sako, kad tik Dievas viską gali padaryti, kiti – jog ir žmogus gali daug ką padaryti. Kartais mes nesuvokiame, kad kraštutinumai atneša daugiau žalos nei naudos. Tie, kurie sako, kad Dievas viską gali nuveikti, atsiriboja nuo visų savo atsakomybių. Tie, kurie sako, kad žmogus gali daug ką nuveikti, Dievą padaro mažu, apriboja Jį.

Kalbėsiu apie tai, kas vyksta, kai žmogus dar nepažįsta Dievo, ir kas turi įvykti, kad žmogus pažintų Dievą. Iš Rašto žinome, kad Šventoji Dvasia įtikina žmogų dėl nuodėmės. Dažniausiai sakoma, kad pats žmogus negali suprasti nuodėmės, bet būtent Šventoji Dvasia paliečia širdį, bet žmogaus protas ir širdis turi su tuo sutikti. Nėra taip, kad Dievas kažką daro vienpusiškai. Labai gaila, bet krikščionybė suskilusi į dvi dalis, kai kalbama apie išganymą. Vieni sako, kad Dievas panašus į grybautoją. Ką daro grybautojas? Renka miške grybus. Patys grybai į pintinę nesulipa.

Skaityti daugiau...
 
« PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga »

Puslapis 3 iš 14
Marijampolės baptistų bažnyčia, Powered by Joomla! Theme made by SiteGround web hosting