Skaitiniai
Kas yra "evangelinė bažnyčia"?
Skaitiniai - Straipsniai spaudoje
Ketvirtadienis, 06 Sausis 2011 11:50
„Suvalkiečio“ skaitytojas klausia, ką reiškia terminas „evangelinė bažnyčia“? Kuo ji skiriasi nuo katalikų ir kaip evangelinės bažnyčios atsiranda?

 - Norint atsakyti į šį klausimą, reikėtų pradėti nuo kito klausimo: Kas yra bažnyčia? Graikiškame Naujojo Testamento tekste žodžiui bažnyčia išreikšti pavartotas žodis „eklesia“. Šis žodis religine prasme gali būti pavartotas tik vietinei iš pasaulio pašauktų ir suburtų tikinčių asmenų grupei. Kada Kristus sakė, jog suburs savo „eklesia“, ir pragaro vartai jos nenugalės, Jis kalbėjo apie vietinę, matomą iš pasaulio pašauktų ir į Kristų įtikėjusių tikinčiųjų (apaštalų ir pirmųjų mokinių) grupę Jeruzalėje, kuri vėliau nešdama Evangelijos žinią įkūrė kitas vietines bažnyčias - „eklesias“.

Skaityti daugiau...
 
Ką reiškia "Geroji naujiena"?
Skaitiniai - Straipsniai spaudoje
Ketvirtadienis, 06 Sausis 2011 11:22

  - Ką krikščioniui reiškia žodžiai : “Geroji naujiena”?

- Gera naujiena, kad Dievas suteikė nusidėjusiam, sumaištavusiam žmogui galimybę taikytis. Dievas neapkenčia nuodėmės ir už kiekvieną turi kas nors būti nubaustas. Kiekvienas yra nusidėjęs ir todėl turėtų būti amžiams atskirtas nuo Dievo, o po mirties patekti į kančių vietą (pragarą). Dievas atsiuntė į žemę savo Sūnų prisiimti bausmę už absoliučiai visas, visais amžiais, visų žmonių padarytas nuodėmes, už kurias Dievo Sūnus Jėzus Kristus mirė ant kryžiaus. Taigi, gera naujiena mums nusikaltusiems yra ta, kad visi gali tapti laisvi nuo bausmės už nusikaltimus, tapti nekaltais ir susitaikyti su Dievu. Susitaikymo sąlyga yra patikėti ta “Gera naujiena”, būtent tuo, kad Kristus buvo nubaustas už mus. Tiems, kuriems Šventas Raštas yra autoritetas, siūlau paskaityti kad ir Laiško Romiečiams 3 skyrių ar Apaštalų darbų 10 skyrių 36-43 eil.

Skaityti daugiau...
 
« PradžiaAnkstesnis11121314SekantisPabaiga »

Puslapis 14 iš 14
Marijampolės baptistų bažnyčia, Powered by Joomla! Theme made by SiteGround web hosting