Pamokslai
Dievo apsauga Izraelio tautai PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Trečiadienis, 21 Rugsėjis 2011 10:09

apsau

Pranas Bielevičius: Šiandien daug kas bando Dievo pažadus, kurie skirti Izraelio tautai, pritaikyti tikintiesiems. Tai yra du skirtingi dalykai. Nė vienas iš mūsų negali pasisavinti tų pažadų. Nebent jei esate žydas, jei tiesiogine prasme esate Abraomo vaikai. Mes esame Abraomo vaikai per tikėjimą į Jėzų Kristų, bet nesame tiesioginiai jo palikuonys. Dėl to Dievas išskyrė šias dvi žmonių grupes. Jis išskyrė į dvi grupes ir pažadus.

Būti Izraelio tautos atstovu reiškia būti po Dievo apsaugos „skėčiu“, po Jo auklėjimu. Dievas auklėjo izraelitus, bet niekada neatstūmė savo tautos.

Skaityti daugiau...
 
Mūsų padėtis Kristaus akivaizdoje PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Svečių pamokslai
Penktadienis, 09 Rugsėjis 2011 13:12

Maksimas Jupits: Paskaitykime ilgą Rašto ištrauką: Luko 4,13-44. 5,1-11: „Visokius gundymus baigęs, velnias atsitraukė nuo jo iki laiko. Dvasios galybe Jėzus sugrįžo į Galilėją, ir visame krašte pasklido apie jį garsas. Jis pradėjo mokyti jų sinagogose, visų gerbiamas.Jėzus parėjo į Nazaretą, kur buvo užaugęs. Šabo dieną, kaip pratęs, nuėjo į sinagogą ir atsistojo skaityti. Jam padavė pranašo Izaijo knygą. Atvyniojęs ritinį, jis rado vietą, kur parašyta: Viešpaties Dvasia ant manęs, nes jis patepė mane, kad neščiau gerąją naujieną vargdieniams. Pasiuntė skelbti belaisviams išvadavimo, akliesiems - regėjimo; siuntė vaduoti prislėgtųjų ir skelbti Viešpaties malonės metų.

Skaityti daugiau...
 
Kaip išlikti Dievo džiaugsme PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Antradienis, 30 Rugpjūtis 2011 12:41

Irmantas Beržinis: Dievas sukūrė žmogų, kuris turi kūną, sielą ir dvasią. Dievas davęs nuorodas, kaip turime prižiūrėti kūną, koks turėtų būti žmogaus dvasinis gyvenimas. Jam labai rūpi žmonių sielos. Dėl sielų išgelbėjimo, o ne dėl ženklų ar stebuklų, į šią žemę buvo atėjęs Kristus.

Ką pastebėjau ir savo gyvenime, ir kitų, kad iki išgelbėjimo supratimas apie Dievą buvo teorinis. Kada žmogus tampa išgelbėtu, Dievas jam pasidaro realus. Patiri didžiulį džiaugsmą, kai suvoki, kad Tas, kuris sutvėrė žvaigždynus, apie kurį kažką žinojau, tapo realus, kuriam gali pasakyti savo mintis, poreikius, gali su Juo bendrauti. Jis yra galingas. Jei Jis toks galingas, tai gal aš galiu ko nors prašyti? Dievas išpildo mano prašymą. Ką mes patiriame? Džiaugsmą.

Skaityti daugiau...
 
Dievo garbinimas PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Svečių pamokslai
Antradienis, 23 Rugpjūtis 2011 11:15

Audrius Putvinskas: Mes ateiname sekmadienį, kad pagarbintume Dievą. Tai turėtų būti mūsų pagrindinis motyvas. Mes giedojome giesmes. Mes savo lūpomis ir širdimis garbiname Dievą.

Prisiminkime išminčius iš Mato 2 skyriaus. Jie atėjo pagarbinti kūdikėlio. Jie atėjo nusilenkti Karaliui. Kartais mes garbinimą suprantame taip, jog gieda ypatingomis dovanomis apdovanoti žmonės, kurie turi gražų balsą ir muzikinę klausą.

Tai yra garbinimo dalis. Aš nenoriu šį rytą kalbėti apie garbinimą siaura prasme. Aš noriu kalbėti platesne prasme. Žodis „garbinimas“ reiškia „vertas“. Ar Dievas yra vertas, kad mes Jam giedotume?

Skaityti daugiau...
 
Nebijokime būti kitokiais, nei kiti PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Pirmadienis, 25 Liepa 2011 05:02

Kasdieną mes renkamės. Ką pasirinksime? Kokias vertybes? Ar tai, ką Dievas sako, ar tai, ką žmonės sako? Gyvenime matome, kaip pasaulis kasdien vis ritasi žemyn. Tai nevyksta staiga, bet palaipsniui. Šią savaitę Lietuvoje buvo priimti įstatymai, kurie bet kada gali atsigręžti prieš mus. Galime sulaukti dienos, kai mums sakys: „Nemokykite apie nuodėmes, nes tai prieštarauja Lietuvos pilietybės įstatymams.“

Yra daug tikinčiųjų, kurie galvoja, kad jų misija – pakeisti pasaulį, paruošti jį Kristaus atėjimui. Biblijoje tokio mokymo nerandame. Kai mes norėsime visus aprengti, pamaitinti, išauklėti dorais žmonėmis, susidursime su problemomis. Dievas nedavė mums tokio tikslo.

Skaityti daugiau...
 
Asmeniniai santykiai su Dievu kasdieniniame gyvenime PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Trečiadienis, 06 Liepa 2011 13:10

Viešpats Jėzus Kristus yra gyvas. Tai yra nuostabu. Beveik visi religijų įkūrėjai kažkada gyveno ir numirė. Ačiū Dievui, kad Viešpats Jėzus Kristus mirė ir trečią dieną prisikėlė, Jis beldžiasi į kiekvieno širdį.

Šiandien noriu kalbėti apie asmeninius mūsų santykius su Dievu kasdieniniame gyvenime. Mes daug ką galime žinoti iš Šventojo Rašto, bet labai svarbu tą žinojimą perkelti į asmeninį gyvenimą. Kai žvelgiame į žmonių nuodėmes, mes turime suvokti, kad Dievas nepašaukė teisti šio pasaulio. Dažnai tai pamirštame.

1Korintiečiams 5,12 a: „Kam man teisti svetimus?“

Skaityti daugiau...
 
Nesusikalbėjimas PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Svečių pamokslai
Trečiadienis, 15 Birželis 2011 08:54

Albertas Latužis: Noriu jus pasveikinti. Žydams 1,1-2: „Daugel kartų ir įvairiais būdais praeityje Dievas yra kalbėjęs tėvams per pranašus, o šiomis paskutinėmis dienomis prakalbo mums per Sūnų, kurį paskyrė visa ko paveldėtoju ir per kurį sutvėrė pasaulius.“

Niekas negali pasakyti, kiek kartų Dievas kalbėjo mūsų protėviams. Mes tik galime atsiversti Bibliją ir rasime, kad vos ne kiekviename puslapyje Dievas kalba tautai, kurią išsirinko. Jis kalba ir išrinktiesiems žmonėms. Paskutinis žodis buvo tartas Kristuje Jėzuje. Jo auka vienintelė tokia, unikali ir nepakartojama.

Skaityti daugiau...
 
« PradžiaAnkstesnis11121314SekantisPabaiga »

Puslapis 11 iš 14
Marijampolės baptistų bažnyčia, Powered by Joomla! Theme made by SiteGround web hosting