Pamokslai
Esame atsakingi už žinias, kurias turime PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Pirmadienis, 06 Vasaris 2012 07:28

Irmantas Beržinis: Yra žmonių, kurie labai stengiasi prie Biblijos eilučių dar kažką pridėti, nors kartais Dievas neduoda galimybės žinoti. Jeigu Dievas nedavė, tai su tuo ir turėtume susitaikyti. Biblijoje nėra visų atsakymų į klausimus, kurie kyla žmonėms. Dievas kalba apie atgailą, skatina žmogų atgailauti. Pagrindinis tikslas – žmogaus priartėjimas prie Dievo. Gal mes ir nepildome tuščių vietų tarp eilučių, bet esu pastebėjęs štai tokį dalyką: ką tik įtikėję žmonės uoliai skaito Raštą, jie labai daug sužino. Susitinka su kitais ką tik įtikėjusiais ir vienas kitam įrodinėja suprastas tiesas. Jie sako: „Aš tą ir tą žinau iš Rašto, o tu to nežinai". Atrodo, kad svarbiausias dalykas yra žinojimas.

Skaityti daugiau...
 
Pažinti Dievą PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Svečių pamokslai
Trečiadienis, 01 Vasaris 2012 16:10

Albertas Latužis: Paskaitykime Romiečiams 1,18-23, 28-32 „Dievo rūstybė apsireiškia iš dangaus už visokią žmonių bedievystę ir neteisybę, kai teisybę jie užgniaužia neteisumu. Juk tai, kas gali būti žinoma apie Dievą, jiems aišku, nes Dievas jiems tai apreiškė. Jo neregimosios ypatybės – jo amžinoji galybė ir dievybė – nuo pat pasaulio sukūrimo aiškiai suvokiamos iš Jo kūrinių, todėl jie nepateisinami. Pažinę Dievą, jie negarbino Jo kaip Dievo ir Jam nedėkojo, bet tuščiai mąstydami paklydo, ir neišmani jų širdis aptemo. Vadindami save išmintingais, tapo kvaili.

Skaityti daugiau...
 
Pasitikėkime Dievu, kuris prikėlė Lozorių iš numirusių PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Svečių pamokslai
Trečiadienis, 25 Sausis 2012 10:38

Tarasas Sereda: Jono 11,1-8.16-45: „Buvo vienas ligonis ­ Lozorius iš Betanijos kaimo, kur gyveno Marija ir jos sesuo Morta. Marija buvo toji pati moteris, kuri patepė Viešpatį kvepalais ir nušluostė plaukais jo kojas. Jos brolis Lozorius dabar sirgo. Seserys nusiuntė žinią: „Viešpatie! Tas, kurį tu myli, serga!“ Tai išgirdęs, Jėzus tarė: „Šita liga ne mirčiai, bet Dievo garbei, ­ kad būtų pašlovintas Dievo Sūnus.“ Jėzus mylėjo Mortą, jos seserį ir Lozorių. Vis dėlto, išgirdęs, kad tasai serga, jis dar dvi dienas užtruko ten, kur viešėjo, ir tik tada pasakė mokiniams: „Eikime vėl į Judėją!“ Mokiniai jam atsakė: „Rabi, ką tik žydai kėsinosi užmušti tave akmenimis, o tu vėl ten eini?“ Tuomet Tomas, vadinamas Dvyniu, tarė kitiems mokiniams: „Eikime ir mes numirti su juo!“

Skaityti daugiau...
 
Pažvelkime į savo širdį PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Trečiadienis, 18 Sausis 2012 12:14

Pranas Bielevičius: „Patarlių knyga“ yra labai praktinė knyga. Joje daug patarimų. Pakalbėkime apie atleidimą. Kai mes sakome, kad nebepykstame ant vieno ar kito žmogaus, bet širdyje slepiame nenorą jį matyti, tai reiškia, jog mes neatleidome. Mums reikalinga nuoširdi atgaila. Prašykime Dievo, kad Jis apvalytų mūsų širdį, padėtų pasikeisti.

Visi žinome, kad du kart du bus keturi, bet kai kalbama apie dvasines tiesas, tai dažnai neteisingai nusprendžiame. Dvasinės tiesos yra labai svarbios mūsų praktiniame gyvenime, nes jos atskleidžia mūsų širdį.

skaityti toliau
 
Apie sėkmę. Siekime Dievo išminties. PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Ketvirtadienis, 12 Sausis 2012 09:24

Pranas Bielevičius: Kai siekiame sėkmės, mes galime nusipirkti kokią nors knygą ir ją paskaityti, galime paklausyti sėkmės lydimų žmonių praktinių patarimų, pasimokyti įgūdžių. Tačiau gyvenime mes galime siekti svarbių siekių, kurie neįvertinami nei auksu, nei sidabru, nei gerbūviu. Mums kiekvienam reikia siekti Dievo išminties. Ar visiems tiks mano megztinis? Abejoju. Beveik visos knygos apie sėkmę parašytos tokiu principu: autorius sako: „Aš nešiojau drabužį, kuris man labai tiko, todėl jį siūlau jums visiems.“ Ar tai teisinga? Ne. Dažnai mes, kaip tikintieji, darome tokią klaidą: neieškome, ko Dievas nori mūsų asmeniniame gyvenime, neieškome supratimo, ką Jis nori padaryti mūsų gyvenime.

Skaityti daugiau...
 
Apie meilę PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Svečių pamokslai
Ketvirtadienis, 05 Sausis 2012 17:55

V. Kurjanovičius: Mes turime mėgstamas temas. Nepatinka, kai mus sujaudina, primena kaltes. Mums visiems patinka, kai kalbama apie meilę, bet negali apsieiti be kritikos, be kalčių priminimo. Jeigu mes nieko nepavogėme, tai nereaguosime, kai bus kalbama apie vagystes. Ko mums jaudintis? Jei nieko neužmušėme, tai ramiai klausome apie nusikaltusius. Juk sakoma: „Vagie, kepurė dega“. Mato 5,43-48: „Jūs girdėjote, jog buvo pasakyta: ‚Mylėk savo artimą‘ ir nekęsk savo priešo. O Aš jums sakau: mylėkite savo priešus, laiminkite jus keikiančius, darykite gera tiems, kurie nekenčia jūsų, ir melskitės už savo skriaudėjus ir persekiotojus, kad būtumėte vaikai savo Tėvo, kuris danguje; Jis juk leidžia savo saulei tekėti blogiesiems ir geriesiems, siunčia lietų ant teisiųjų ir neteisiųjų. Jei mylite tuos, kurie jus myli, kokį gi atlygį turite? Argi taip nesielgia ir muitininkai?

Skaityti daugiau...
 
Džiaugsmas Viešpatyje PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Penktadienis, 30 Gruodis 2011 10:07

Pamokslai.Dziaugsmas_Viespatyje

Pranas Bielevičius: Šiuo metu yra taip vadinamas Advento laikotarpis, kada žmonės laukia ramybės, džiaugsmo. Kai kuriems tas laikotarpis ir tik lieka laukimu, nes ramybė, džiaugsmas, kurį Viešpats nori duoti kiekvienam, į jų širdis taip ir neateina.

Šiandien noriu kalbėti apie džiaugsmą Viešpatyje. Mūsų gyvenime yra labai daug liūdnų dienų. Dažnai mes daug dėmesio skiriame aimanoms, bumbame vienas kitam, būname nepatenkinti. Panašiai elgiamės ir Dievo atžvilgiu, Jo veikimui mūsų gyvenime.

Evangelijos pagal Luką 1 skyrius dažnai skaitomas prisimenant Kristaus gimimo dieną. Jis jau seniai gimė. Mes tik prisimename šią svarbią dieną. Dievas įvykdė savo pažadą. Jeigu nebūtų šios dienos, tai nebūtų nieko, kas galėtų žmogų sutaikyti su Dievu, nes žmogus yra bejėgis pats susitaikyti su Dievu. Jam yra neįmanoma pačiam išspręsti nuodėmės problemą, tačiau Dievas per pranašus daug kartų žadėjęs apie ateinantį Mesiją, atsiuntė Gelbėtoją. Ne veltui Evangelijoje pagal Matą parašyta, kad Jis yra tas, kuris išvaduos savo tautą iš nuodėmių. Tai yra pats svarbiausias tikslas, dėl kurio į žemę atėjo Kristus.

Skaityti daugiau...
 
« PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga »

Puslapis 9 iš 14
Marijampolės baptistų bažnyčia, Powered by Joomla! Theme made by SiteGround web hosting