Pamokslai
Įsišaknykime Dievo baimėje PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Pirmadienis, 14 Gegužė 2012 13:10

Pranas Bielevičius: Kai galvojame apie sėkmę, turime suprasti, kad sėkmė yra rezultatas, kurį mes pasiekiame, jeigu gyvename pagal Dievo žodį. Tai nėra tikslas, bet rezultatas. Dievas mums duoda tarpinių tikslų, kuriuos pasiekę, sulaukiame sėkmės. Dar vienas dalykas, kurį turime suvokti, kad sėkmė pati iš savęs ne visada yra gera. Jūs galite savo darbe pasiekti aukštumų, tačiau tai yra tik dalis to, ko gyvenime turėtume siekti. Turime klausti: „Ar sėkmė yra efektinga mūsų gyvenime?

Pavyzdys: Jūsų darbo užmokestis gali būti ne 500 litų, bet 3000 litų. Kaip panaudosite tuos 3000 litų?

Skaityti daugiau...
 
Išgelbėjimas PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Svečių pamokslai
Sekmadienis, 06 Gegužė 2012 14:00
Doug Doan: Šiandien yra Motinos diena. Jeigu jūs turite ar turėjote mamą, tai už tai būkite dėkingi Dievui. Jos padrąsina jus, kai būnate nusiminę. Jų apkabinimas paguodžia. Mano mama buvo viena iš tų, kuri man niekada nieko negatyvaus nesakė. Aš visada buvau blogos nuomonės apie save. Nepatiko, kaip aš atrodžiau, bet mano mama sakė: „Tu esi gražus. Esi išmintingas.“ Aš džiaugiausi, kad ji taip kalba. Kada aš klydau, ji mane pataisydavo. Besimokydamas Biblijos koledže aš daug galvojau apie savo mamą. Vieną dieną padariau tai, ko norėtų iš savo vaikų sulaukti visos mamos. Aš parašiau jai laišką.
Skaityti daugiau...
 
Dievo valia mūsų gyvenime PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Pirmadienis, 23 Balandis 2012 12:20

Pranas Bielevičius: Kalbėsiu apie nulemtąją Dievo valią ir pasirenkamąją Dievo valią.

Kalbėdami apie Dievo darbus mūsų gyvenime, galime padaryti daug klaidų. Galime padaryti Dievą iniciatoriumi tų dalykų, kurių iniciatoriumi Jis nėra. Yra dalykų, kurių mes negalime pakeisti, kuriuos Dievas yra nulėmęs, bet yra dalykų, kuriuos galime rinktis, nes Dievas davė laisvą valią.

Romiečiams 9,1-33: „ Sakau tiesą Kristuje, nemeluoju, – tai liudija ir mano sąžinė Šventojoje Dvasioje, 2 kad man labai sunku ir nuolat liūdi mano širdis. 3 Man mieliau būtų pačiam būti prakeiktam ir atskirtam nuo Kristaus vietoj savo brolių, tautiečių pagal kūną, 4 kurie yra izraelitai, turintys įsūnystę, šlovę, sandoras, įstatymą, tarnavimą Dievui  ir pažadus.

Skaityti daugiau...
 
Dvasinis augimas PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Svečių pamokslai
Ketvirtadienis, 12 Balandis 2012 11:37

Albertas Latužis: Kai matau augančius vaikus, aš suvokiu, kad iš jų atimta vaikystė. Jie daromi suaugusiais. Apie juos kalbama: „Asmenybės. Asmenybės.“ Taip, jie užaugs ir susiformuos, kaip unikalios asmenybės, bet dabar jie tebėra vaikai. Jie kuria šeimas ar gyvena šalia šeimos. Gimsta vaikai, kurie nėra saugūs, nors turėtų būti saugūs. Tai yra nenormalu. Ne ką geriau elgiasi ir vyresnioji karta. Jiems trūksta atsakomybės. Pavyzdys - paimtos paskolos, greitai suteikiami kreditai. O kur tie pinigai išleidžiami? O kaip juos atiduoti? Mes sakome: „Taip elgiasi žmonės iš pasaulio.“ Kartais apie juos pasakome: „Jie neapšviesti.“ O kaip elgiamės mes patys? Ar mums netrūksta dvasinio brandumo?

Skaityti daugiau...
 
Prisikėlęs Kristus PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Šeštadienis, 07 Balandis 2012 00:00

Pranas Bielevičius: Šiandien yra ypatinga diena, nes prisimename, ką dėl mūsų yra padaręs Viešpats Jėzus Kristus. Šiandien atiduokime gyrių Dievui. Nė vienas negali pasakyti, kad jis geras pats iš savęs, kad Dievas jį labiau myli, nei kurį nors kitą žmogų. Dievas myli visus žmones. Jis myli visus vienodai. Romiečiams 5,8-10: „O Dievas mums parodė savo meilę tuo, kad Kristus mirė už mus, kai tebebuvome nusidėjėliai. Tad dar tikriau dabar, kai esame išteisinti Jo krauju, mes būsime per Jį išgelbėti nuo rūstybės. Jeigu, kai dar buvome priešai, mus sutaikė su Dievu Jo Sūnaus mirtis, tai tuo labiau mus išgelbės Jo gyvybė, kai jau esame sutaikinti.“

Skaityti daugiau...
 
Sielos vertė PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Trečiadienis, 04 Balandis 2012 11:38

Pranas Bielevičius: Labai svarbu suprasti, kad kiekvieno mūsų siela yra vertinga. Gerai kai studijuojame Raštą, gilinamės į Dievo Žodžio tiesas. Biblijoje pasakyta, kad tikėjimas atsiranda iš Dievo Žodžio klausymo. Mes, lietuviai, galime tą žodį pavartoti kaip „girdėti ir vykdyti“. Mūsų tikėjimas bus tuomet, kai mes skaitome Dievo Žodį, jį girdime ir imame praktikuoti.

Romiečiams 4,16-17: „Taigi paveldėjimas priklauso nuo tikėjimo, kad būtų iš malonės ir pažadas būtų tikras visiems palikuonims, ne tik tiems, kurie remiasi įstatymu, bet ir tiems, kurie turi tikėjimą Abraomo, kuris yra mūsų visų tėvas, kaip parašyta:

Skaityti daugiau...
 
Evangelijos požymiai tavo ir mano gyvenime PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Svečių pamokslai
Trečiadienis, 28 Kovas 2012 11:05

Audrius Biekša: Filipiečiams 1,27-30: „Tiktai jūsų elgesys tebūna vertas Kristaus Evangelijos, kad atvykęs matyčiau, o jei neatvyksiu – išgirsčiau, kad gyvenate vienoje dvasioje, viena siela kartu kovojate už Evangelijos tikėjimą ir niekuo nesiduodate priešininkų išgąsdinami. Jiems tai žlugimo ženklas, o jums išgelbėjimo, ir jis Dievo duotas. Nes jums duota dėl Kristaus ne tik Jį tikėti, bet ir dėl Jo kentėti, kovojant tokią pat kovą, kokią matėte mane kovojant ir apie kokią dabar girdite, jog aš kovoju.“

Iš kur rašo filipiečiams Paulius? Iš kalėjimo.

Skaityti daugiau...
 
« PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga »

Puslapis 7 iš 14
Marijampolės baptistų bažnyčia, Powered by Joomla! Theme made by SiteGround web hosting