Pamokslai
Tėvo vaidmuo šeimoje PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Penktadienis, 31 Gegužė 2013 16:46

Marijampolės baptistų bažnyčios pastorius Pranas Bielevičius: Kiekvieno vyro, turinčio šeimą, iššūkis – būti geru tėvu. Tai yra labai svarbi gyvenimo dalis, kurią Dievas norėtų matyti teisingą, nes nuo jos priklauso kokia bus mūsų vaikų, anūkų pasirinkta gyvenimo realybė.

Vienas svarbiausių tėvo vaidmenų šeimoje – jis turi ieškoti Dievo. Apie tai skaitome Apaštalų darbų 10,1-2: „Cezarėjoje gyveno vyras, vardu Kornelijus, vadinamosios italų kohortos šimtininkas. Jis buvo dievotas ir drauge su savo namiškiais bijojo Dievo, gausiai šelpdavo žmones ir nuolat melsdavosi Dievui.“

Skaityti daugiau...
 
Būti Dievo priimtu ir būti Dievui priimtinu PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Pirmadienis, 22 Balandis 2013 08:22

Marijampolės baptistų bažnyčios  pastorius Irmantas Beržinis:

Iš Rašto žinome, kad yra Dievo kūriniai ir yra Dievo vaikai. Turėtume žinoti, koks tarp jų skirtumas. Ne visi žmonės, kurie gyvena žemėje, yra Dievo vaikai. Mums tai nėra naujiena, bet daugelis žmonių galvoja, kad visi yra Dievo vaikai. Raštas išskiria, kad kiekvienas žmogus yra Dievo kūrinys, bet ne kiekvienas yra Dievo vaikas.

Dar vienas pavyzdys: kiekvienas, kuris pasitikėjo Kristumi kaip Gelbėtoju, yra šventasis. Tai yra pozicinis šventumas. Rašte randame ir asmeninį šventumą. Ir šiuos abu dalykus reikia taip pat išskirti.

Skaityti daugiau...
 
Kantriai laukime Dievo pažadų išsipildymo PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Pirmadienis, 08 Balandis 2013 19:16

Marijampolės baptistų bažnyčios pastorius Pranas Bielevičius: Dažnai būna sunku suprasti Dievą, kodėl mūsų gyvenime vyksta tam tikri įvykiai, kodėl ne taip greitai išsipildo pažadai, kuriuos Dievas duoda. Kartais mes tiesiog pavargstame laukti. Tai nėra paprasta.

Atsiverskime „Laišką hebrajams“. Jis parašytas tikintiems hebrajams, kurie po įtikėjimo patirdavo daug persekiojimų ir sunkumų. Dėl ko? Pirmiausia jie netekdavo savo namiškių. Jie būdavo išmetami iš sinagogų, jų niekas nenorėdavo samdyti. Jų gyvenimas buvo dar blogesnis nei ateivių. Įsivaizduokime save: jūs įtikite į Kristų kaip savo Gelbėtoją, o namiškiai jūsų atsisako. Visuomenėje jūs niekam nereikalingi ir tampate pasibjaurėjimu. Ir jūsų tikėjimas, pakliuvus į tokią situaciją, gali susvyruoti.

Skaityti daugiau...
 
Prisikėlimas PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Pirmadienis, 01 Balandis 2013 18:22
Marijampolės baptistų bažnyčios pastorius Irmantas Beržinis:

Pastaruoju metu galime matyti daug filmų apie Kristaus kančias, nukryžiavimą. Kristaus mirtis parodė, kaip labai Jis mus myli, nes dėl Jo mirties mes gavome išteisinimą. Evangelijose akcentuojama, kad Kristus praliejo savo brangų kraują, kuris nuplovė mūsų nuodėmes ir nusikaltimus. Mes skelbiame, kad Kristus myli žmones, nes Jis yra pasakęs: „Nėra didesnės meilės, kaip gyvybę už draugus atiduoti.“ Evangelijos žinia nesibaigia vien Kristaus mirtimi. Jėga yra Jo prisikėlime.

Skaityti daugiau...
 
Minčių kontroliavimas PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Antradienis, 26 Vasaris 2013 08:26

Marijampolės baptistų bažnyčios pastorius Irmantas Beržinis: Marijampolės stadione vyko galiūnų varžybos. Jie neša, kilnoja didelius svorius. Jie labai daug treniruojasi, kad per varžybas galėtų pasiekti gerų rezultatų. Ar žinote, ką Raštas sako apie galiūnus? Patarlių 16,32: „Lėtas pykti yra geresnis už galiūną, susivaldantis – už tą, kuris užima miestą.“

Jei galiūnas ir užimantis miestą kovoja matomu būdu pasaulyje, tai kur kovoja lėtas pykti ir susivaldantis? Ši kova vyksta mūsų viduje, mūsų prote, mūsų mintyse, mūsų charakteryje.

Skaityti daugiau...
 
Sunkumai tavo gyvenime PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Svečių pamokslai
Pirmadienis, 18 Vasaris 2013 09:16

Audrius Biekša: Noriu užduoti jums klausimą, kad pasvarstytumėte. Tie, kurie save vadinate krikščionimis ir sakote: „Aš priklausau Kristui. Esu išgelbėtas ir būsiu danguje. Būsiu pašlovintas ir gausiu naują kūną.“ Kai nueiname į kapines, ant paminklų matome mirusių ir čia palaidotų žmonių gimimo datą, mirties datą, o tarp jų yra brūkšnelis. Tas brūkšnelis reiškia visą žmogaus gyvenimą. Amžinybės perspektyvoje žmogaus gyvenimas yra labai trumpas. Noriu jūsų, krikščionių, paklausti: „Kaip jūs gyvenate savo gyvenimą, kuris sutilps į tą trumputį brūkšnelį?“  Krikščionis nėra vien tik kitoks tavo vardas, pavadinimas, bet tai yra gyvenimo būdas: kaip tu gyveni, kaip tu reaguoji į įvairias situacijas, kur tu ieškai pagalbos.

Skaityti daugiau...
 
Papročiai PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Pastoriai
Penktadienis, 09 Lapkritis 2012 10:06

Pranas Bielevičius: Mes dažnai bijome to, kas vyksta aplinkui. Kartais pervertiname įvykius, kurie būna mūsų gyvenime. Ne todėl, kad nesuprastume to, kas vyksta, bet dėl to, jog nusprendžiame, kaip reaguoti į vieną ar kitą dalyką pagal kitų žmonių nuomonę. Noriu jus padrąsinti ir paskatinti – pasitikėkite Viešpačiu. Mirė Juozas, ir aš vakar, šiandien žmoną Lilijaną skatinau tais pačiais žodžiais – pasitikėk Viešpačiui. Jeremijo 10,1-3a: „Izraeli, klausykis Viešpaties žodžio! Taip sako Viešpats: „Nesimokykite pagonių kelių ir nebijokite dangaus ženklų, nors pagonys jų bijo. Pagonių papročiai yra tuštybė."

Skaityti daugiau...
 
« PradžiaAnkstesnis12345678910SekantisPabaiga »

Puslapis 5 iš 14
Marijampolės baptistų bažnyčia, Powered by Joomla! Theme made by SiteGround web hosting