Straipsniai spaudoje
Apie namus, esančius Žemėje ir Danguje
Skaitiniai - Straipsniai spaudoje
Spalio 8-ąją Marijampolės krikščionių baptistų bažnyčioje viešėjo misionieriai iš JAV Edvardas Braunas su žmona Patricija ir Džo Morelis.

    Pastaraisiais metais Edvardas ir Džo dažnai lankosi Lietuvoje, padeda mūsų krašte įsikūrusioms ir besikuriančioms krikščionių bažnyčioms, dėsto paskaitas Kauno misionierių baptistų Biblijos instituto studentams. Marijampolėje jie taip pat jau ne kartą lankėsi, skaitė paskaitas įvairiomis Biblijos temomis, pasakojo apie savo tarnystę kitose pasaulio šalyse.

Skaityti daugiau...
 
Kas yra "evangelinė bažnyčia"?
Skaitiniai - Straipsniai spaudoje
„Suvalkiečio“ skaitytojas klausia, ką reiškia terminas „evangelinė bažnyčia“? Kuo ji skiriasi nuo katalikų ir kaip evangelinės bažnyčios atsiranda?

 - Norint atsakyti į šį klausimą, reikėtų pradėti nuo kito klausimo: Kas yra bažnyčia? Graikiškame Naujojo Testamento tekste žodžiui bažnyčia išreikšti pavartotas žodis „eklesia“. Šis žodis religine prasme gali būti pavartotas tik vietinei iš pasaulio pašauktų ir suburtų tikinčių asmenų grupei. Kada Kristus sakė, jog suburs savo „eklesia“, ir pragaro vartai jos nenugalės, Jis kalbėjo apie vietinę, matomą iš pasaulio pašauktų ir į Kristų įtikėjusių tikinčiųjų (apaštalų ir pirmųjų mokinių) grupę Jeruzalėje, kuri vėliau nešdama Evangelijos žinią įkūrė kitas vietines bažnyčias - „eklesias“.

Skaityti daugiau...
 
« PradžiaAnkstesnis1234SekantisPabaiga »

Puslapis 4 iš 4
Marijampolės baptistų bažnyčia, Powered by Joomla! Theme made by SiteGround web hosting