Pavelas Kultiševas iš Kazachstano Petropavlovsko miesto baptistų bažnyčios
Skaitiniai - Bažnyčios svečiai
Penktadienis, 14 Spalis 2011 00:00

kazachstan2

Esu iš Petropavlovsko miesto. Užaugau tikinčių tėvų šeimoje. Mūsų šeimoje aštuoni vaikai: šeši broliai ir dvi seserys. Tėčio tėvai, mamos tėvai taip pat tikintys. Jie meldėsi, kad mes, vaikai, pažintume Dievą. Dabar visi esame įtikėję.

Aš pats susituokęs. Auginu su žmona septynis vaikus. Netrukus turi gimti aštuntas vaikas. Keturi sūnūs ir trys dukterys. Mes džiaugiamės, kad vaikai taip pat linksta prie Viešpaties. Mes važinėjame į kaimus ir pamokslaujame žmonėms.

Vaikai labai nori vykti kartu. Jie su ašaromis prašo: „Aš noriu važiuoti! Aš noriu važiuoti!“ Noriu pasidalinti su jumis tuo, kas yra mano širdyje.

Mes, kaip tikintieji, meldžiamės ir prašome, kad Dievas mums padėtų. Labai svarbu, kad nuo pat ankstyvo ryto rastume laiko bendrauti su Dievu maldoje, kad diena prasidėtų būtent nuo šito. Svarbu, kad Dievas mums padėtų visą dieną. Psalmių 143,8: „Tavo malonę leisk man patirti nuo pat ryto, nes Tavimi aš pasitikiu. Parodyk man kelią, kuriuo eiti, nes į Tave keliu savo sielą.“ Dovydas nuo pat ryto šaukėsi Viešpaties. Labai svarbu, kad mes rastume savyje norą nuo pat ankstyvo ryto ieškoti Viešpaties.

Psalmių 40,2-3: „Jis ištraukė mane iš baisios duobės, iš klampaus purvo ir pastatė ant uolos mano kojas, sutvirtino mano žingsnius. Jis įdėjo į mano lūpas naują giesmę – gyrių mūsų Dievui. Daugelis tai matys, bijosis ir pasitikės Viešpačiu.“ Čia Dovydas kalba, kad ištraukė jį iš klampynės. Jeigu mes atsiduosime į Dievo rankas, tai Jis ir mus išklausys. Noriu palinkėti jums ir sau ieškoti Viešpaties veido.

Mums Dievas uždėjo atsakomybę papasakoti žmonėms, kurie dar nepažįsta Kristaus, jiems apie Jį papasakoti. Mes turime dalintis tuo džiaugsmu su kitais. Dažnai taip būna, kad mes neįsiklausome į Dievo balsą, kada Jis mus ragina veikti.

Ezechielio 33,8-9: „Jei Aš sakysiu nedorėliui: ‚Nedorėli, tu mirsi!‘ o tu jam nieko nesakysi, ir neįspėsi dėl jo nedoro kelio, tai jis mirs dėl savo nusikaltimų, bet jo kraujo pareikalausiu iš tavo rankų. Jei tu įspėsi nedorėlį dėl jo nusikaltimų, bet jis tavęs neklausys, jis mirs dėl savo nusikaltimų, o tu išgelbėsi savo sielą.“

Apreiškimo 3,5: „Nugalėtojas bus aprengtas baltais drabužiais, ir jo vardo neištrinsiu iš gyvenimo knygos. Aš išpažinsiu jo vardą savo Tėvo ir Jo angelų akivaizdoje‘.

Taip pat norėčiau, kad mes, kurie esame Dievo ištraukti iš pasaulio liūno, prisimintume, ką Jis dėl mūsų padarė, kad ieškotume Dievo veido ne tik tuomet, kai mūsų gyvenimas teka įprasta vaga, kai viskas klostosi gerai, bet ir tuomet, kai patiriame sunkumus ir išbandymus.

Norėjau pasidalinti su jumis, paraginti jus, kad nuo ankstyvo ryto ieškotumėt Viešpaties. Amen.

2009-11-29, Marijampolė

 
Marijampolės baptistų bažnyčia, Powered by Joomla! Theme made by SiteGround web hosting