Flatwoods baptistų bažnyčios iš Mountain View pastorius Joe Morell
Skaitiniai - Bažnyčios svečiai
Pirmadienis, 26 Rugsėjis 2011 12:47

morell

 Labai džiaugiuosi, kad šį vakarą esu ju jumis. Atvežiau jums linkėjimų nuo brolių ir seserų Kristuje iš JAV, FLATWOODS baptistų bažnyčios. Linkėjimus jums siunčia tie broliai ir seserys, kurie lankėsi Lietuvoje, kurie jus pažįsta. Tai būtų daktaras Ronas Simsonas, Lorinda. Prašau jūsų melstis už seserį Lorindą. Kai pernai mirė brolis Veinas Harperis, tai visiems buvo labai didelis šokas. Miestelio visuomenė stebėjo bažnyčią. Žmonės sako: „Mirė FLATWOODS bažnyčios pastorius, tai dabar nariai išsisklaidys.“ Bet įvyko priešingai. Kaip tik dar labiau sustiprėjo tarpusavio ryšiai. Dabar bažnyčia yra vienos širdies, vieno mąstymo. Po to, kai mirė brolis Veinas Harperis, bažnyčios narių skaičius padaugėjo net šimtu. Matome, kad bažnyčios narių skaičius didėja. Dabar sekmadieniais susirenka daugiau kaip keturi šimtai narių. Dievas laimina šią bažnyčią. Rugsėjo mėnesį aš tapau bažnyčios pastoriumi. Prieš savaitę bažnyčia balsavo, kad būtų dar vienas pastorius. Dabar bažnyčioje yra trys pastoriai. Ir aš dėkoju Dievui už tai, kad jis man siuntė pagalbą. Mūsų bažnyčia dalyvauja programoje, kuri vadinasi „Misionierių ugdymas‘. Visi tie, kuriuos Dievas šaukia tarnauti misijose arba JAV arba kitose šalyse, mokosi. Dar mūsų bažnyčia išsiuntė misionierių į Japoniją. O jeigu Viešpats leis, tai lapkričio mėnesį planuoju pats vykti į Tokijo miestą ir pabūti kartu su tuo broliu.

Dar jums linkėjimų siunčia brolis Edas Braunas. Dabar jis pastorius. Nuo rugpjūčio 1 dienos jis tarnauja pastoriumi Floridos bažnyčioje. Ir toliau prašau už jį melstis.

Nuo praeito karto, kai lankėmės Lietuvoje, mūsų šeimoje įvyko pokyčių. Susituokė mūsų dukra Emi. Ji ištekėjo už dievobaimingo krikščionio. Jos vyras kilęs iš Čikagos apylinkių. Jie susituokė birželio mėnesį. Dabar gyvena Arkanzase. Aš ir Džesė jau esame seneliai, nes kita mūsų dukra Kelly pagimdė berniuką, kuriam dabar yra keturi mėnesiai. Jo plaukai raudoni. Džiaugiuosi, kad esu senelis. Man patinka būti seneliu. Aš ir toliau planuoju būti FLATWOODS bažnyčios pastoriumi. Taip pat toliau tęsiu misionierių ugdymo tarnystę. Mes turime Biblijos Institutą Japonijoje. Šią tarnystę reikia paremti finansiškai. Prašau melstis už japonus. Jie išpažįsta budizmą. Jie neturi supratimo apie Dievą, kaip apie asmenį. Jeigu japonas ir tampa išgelbėtu, tai patiria labai didelį šeimos narių spaudimą. Praeina dveji ar net penkeri metai, kol jis ryžtasi pasikrikštyti. Tačiau Dievas jau daug metų laimina darbą Japonijoje. Ten yra keliolika bažnyčių. Tos bažnyčios pačios save išsilaiko, o kai kurios net siunčia misionierius į Filipinus. Per Antrąjį pasaulinį karą japonai vyko į Filipus kariauti, o dabar siunčia misionierius, kad būtų paskelbta Evangelija. Misionierius, kurį į Japoniją išsiuntė mūsų bažnyčia, vardu Ernestas Vosonas. Prašau melstis už jį ir už jo žmoną.

Gal turite klausimų?

Klausimas: Rašte rašoma „Gerbkite visus“. Ką čia turi omenyje? Kitoje Rašto vietoje parašyta, kad turime perspėti. Atsakymas: Yra žmonių, kurie neverti pagarbos. Gali būti, kad aš negerbiu to žmogaus pažiūrų, gyvenimo būdo, bet su juo turiu kalbėti pagarbiai. Galiu su tuo broliu nesutarti, bet turiu savo nuomonę pasakyti pagarbiai ir mandagiai.

Ar pamenate „Apaštalų darbų knygoje“, kai Paulių atvedė pas religinius vadovus, pas valdžios atstovus? Jis nepritarė jų pažiūroms. Bet kalbėjo mandagiai, pagarbiai, nors nėjo į kompromisus. Jis pasakė tiesą.

2010-08-15, Marijampolė
 
Marijampolės baptistų bažnyčia, Powered by Joomla! Theme made by SiteGround web hosting