Misionierius iš JAV Joe Morell
Skaitiniai - Bažnyčios svečiai

Sveiuose_misionierius_i_Amerikos_J._Morell

Labai džiaugiamės, kad esame kartu su jumis. Labai džiugu, kad kartu su mumis yra brolis iš Meksikos. Mes vienas kitą pažįstame jau senokai – penkiolika metų. Esame pažįstami nuo praeito šimtmečio. Prieš atvykdamas į Lietuvą buvau Liuzianos baptistų seminarijos diakonas. O tuo metu brolis Gerardas Karijonas (Gerardo Carrion) dirbo Biblijos instituto direktoriumi Mechiko mieste, Meksikoje. Toje pasaulio dalyje kartą į du metus Biblijos seminarijų vadovai susirenka į susirinkimus. Vieno tokio susirinkimo metu ir susipažinau su broliu Gerardu. Šis brolis paskutinius dvidešimt penkerius metus buvo misionierius. Brolis gyvena Meksikos sostinėje. Man ir mano žmonai Džesei Dievas suteikė galimybę aplankyti Meksiką. Mes pas juos buvome nuvykę 2007 metų lapkričio mėnesį. Turėjau privilegiją skelbti Dievo Žodį ten vykusioje misionierių konferencijoje.

Mūsų svečias baigė seminariją prieš dvidešimt penkerius metus ir tada širdy pajuto troškimą kurti bažnyčias. Viešpats jį panaudojo įkurti trims naujoms bažnyčioms. Dabar jis yra „Betezdos“ baptistų bažnyčios misionierius, bet tuo pačiu ir jos pastorius.

Labai džiugu, kad šis brolis yra su mumis.  Po dviejų dienų Kaune vyks misionieriams ir pastoriams skirta konferencija, kurioje brolis kalbės apie evangelizavimo strategiją ir metodus.

Nuo paskutinio karto, kai čia buvau, vėl daug keliavau. 2008 metų kovo ir balandžio mėnesiais buvau Tailande. Ten mes susitikome su keturiais misionieriais. Dviem iš jų padėjome įkurti naujus Biblijos institutus. Viešpats palaimino ir buvo geras laikas. Susitikome su misionieriais iš Čiang Majaus (196 000 gyventojų). Buvau nuvykęs į džiunglių kaimelį. Nameliai ten statomi iš bambuko. Tokiame namelyje aš nakvojau. Tame kaimelyje gyvena pabėgėliai iš Birmos, nes Birmoje vyksta persekiojimai. Tame kaimelyje yra įkurta bažnyčia. Džiunglėse labai karšta - net iki 40 laipsnių, tad į šlovinimo pamaldas mes rinkdavomės septintą valandą ryte. Į bažnyčią atėję visi nusiauna. Tai buvo pirmas kartas, kai aš basas skelbiau Dievo Žodį. Tai buvo puikus laikas. Aš prašau jūsų melstis už Tailando bažnyčias.

Po to vykau į Rumuniją. Ten susitikau su Biblijos instituto darbuotojais. Rumunijoje buvo ir brolis Gediminas Kapustavičius. Tuomet kaip tik vyko mokslo metų užbaigimas. Kaip tik tada buvo iškilmingos pamaldos, kuriose pamokslavo brolis Gediminas. Rumunijoje Dievas palaimino mūsų laiką. Dar mes apžiūrėjome pastatą, kuris skirtas jaunimo stovyklai, nes ten yra nupirktas sklypas ir pastatas.

Už jus meldžiasi Tailando, Meksikos ir Rumunijos bažnyčios. To paties prašau ir jūsų. Melskitės už juos.

Misionierius iš JAV Joe Morel, Arkanzaso valstijos "Unity" baptistų bažnyčios

2008-05-25, Marijampolė

 
Marijampolės baptistų bažnyčia, Powered by Joomla! Theme made by SiteGround web hosting