Vilniaus "Gerojo Ganytojo"baptistų bažnyčios pastorius Doug Doan
Skaitiniai - Bažnyčios svečiai

Gera atvykti pas jus. Jau kurį laiką jūsų bažnyčios pastorius prašė čia atvykti. Galų gale aš atvykau.

Mūsų bažnyčia yra Vilniuje. Ji vadinasi „Gerojo Ganytojo“ baptistų bažnyčia. Šiandien jie siunčia jums sveikinimus.

Noriu šiek tiek papasakoti apie save. Buvau išgelbėtas maždaug prieš dvidešimt dvejus metus. Vienas mano draugas pasidalino Evangelija. Jis pakvietė mane apsilankyti bažnyčioje. Jis skaitė Bibliją, ir pradėjo ieškoti bažnyčios, kuri atitiktų Rašto reikalavimus.

Aš esu iš JAV, iš Floridos valstijos. Mano draugas rado tokią bažnyčią, kuri darė taip, kaip buvo sakoma Biblijoje. Jis pradėjo lankytis toje bažnyčioje ir, kaip jau minėjau, pakvietė ir mane. Aš ištikimai lankiausi toje bažnyčioje. Pirmieji žmonės, prie kurių aš atsisėdau, buvo mano būsima žmona ir uošvė.

Man atrodo, kad Dievas norėjo mus suvesti. Pradžioje aš menkai ja domėjausi, o ji menkai domėjosi manimi. Po metų mes susituokėme. Dievas kvietė mane tapti pamokslininku. Mano žmona jau nuo vienuolikos metų žinojo, kad Dievas šaukia ją būti misioniere. Mes susituokėme ir po dviejų savaičių išvykome į Biblijos koledžą. Kai mokėmės koledže, jau trejus metus, Dievas pakvietė mus būti misionieriais Lietuvoje. Mes buvome tikri, kad Dievas nori, jog būtume misionieriais. Tuomet aš dar nežinojau, kur man eiti. Galvojau, kad Dievas man tai apreikš. Besimokydami trečiame Biblijos koledžo kurse, mes su žmona pradėjome klausti Dievo: „Kur Dieve nori, kad mes vyktume?“ Tuo metu buvo 1990 metai. Prisiminkite kokia šalis per naujienas dažniausiai tais metais buvo minima? Lietuva. Jūs tuo metu turėjote problemų su Rusija. Atleiskite man, bet aš prieš tai nieko nežinojau apie Lietuvą. Kai Lietuvos vardas pasirodė naujienose, mes meldėmės ir dėl kitų šalių, bet dėl jų širdyje neturėjome ramybės. Aš klausiau: „Dieve, ar mes turime vykti į Lietuvą?“ Dievas parodė, kad taip. Mes turėjome ramybę ir ta ramybė mūsų niekada nepaliko. Tais metais į Lietuvą nebuvo lengva patekti. Žmonės klausė: „Kaip jūs į tą Lietuvą pateksite?“ Aš sakiau: „Jei Dievas mus pakvietė, tai Dievas ir duris atidarys“.

 

1991 metais aš išgirdau, kad žmonės gali laisvai atvykti į Lietuvą. Kol mokėmės Biblijos koledže, mes susilaukėme trijų vaikų. Kol atvykome į Lietuvą, mes turėjome jau penkis vaikus, o mano žmona dar ir laukėsi. Mes susilaukėme daugiau vaikų. Ar kas nors žino, kiek turime vaikų? Mes turime dešimt vaikų: devynis sūnus ir dukrelę. Mūsų dukrytei penki metukai. Ji mums yra labai didelis džiaugsmas.

Mes turėjome kreiptis į Amerikos bažnyčias, kad surinktume paramą ir galėtume atvykti į Lietuvą. Lietuvą pasiekėme, patikėsite ar ne, tik 1996 metais. Aš galiu kalbėti lietuviškai, bet nemoku puikiai kalbėti. Dėl to turiu vertėją Sandrą, kuri buvo viena pirmųjų Biblijos studijų lankytojų.

Atvykome į Lietuvą ir pradėjau mokytis lietuvių kalbą, kurią vis dar mokausi. Mes planavome dvejus metus pasimokyti kalbos, įkurti Biblijos studijų kursus, o po to kurti bažnyčią. Trumpam grįžome į Ameriką, o po to pradėjome Biblijos studijas Vilniaus rajone. Tai buvo 2000 metais. Per pirmąjį susirinkimą buvo trisdešimt žmonių.

Kaip ir kiekvienoje bažnyčioje buvo ir pakilimų bei nuopuolių. Trejus metus rinkdavomės studijuoti Biblijos, o po to tapome bažnyčia. Mūsų bažnyčiai jau penkeri metai. Šventėme penkių metų jubiliejų. Mes, kaip ir jūs, nuomojame patalpas, bet mūsų patalpos per pusę mažesnės.

Sekmadieniais mūsų susirenka apie trisdešimt žmonių. Per jubiliejinę šventę susirinko apie septyniasdešimt žmonių. Net nebuvo kur visiems atsisėsti. Vaikai turėjo sėdėti ant žemės. Prieš dvi savaites taip pat buvo įspūdinga šventė. Abu Sandros tėvai įtikėjo. Jos tėtis turėjo problemų su alkoholiu. Dėl to kildavo šeimoje daug bėdų. Jis atėjo pas Viešpatį Jėzų Kristų, kaip pas savo Gelbėtoją, ir tai matosi iš pasikeitusio gyvenimo. Jei prisiminsite, tai melskitės už jį. Jo vardas yra Slava. Šėtonas visa dar jį atakuoja, bet jis žino, kad jau yra kitas žmogus.

Mes stengiamės tarnauti Viešpačiui, bendrauti su kitomis bažnyčiomis. Melskitės už mus. Mes melsimės už jus, kad Viešpats laimėtų daug mūšių mus panaudodamas.

2008 05 04, Marijampolė

 
Marijampolės baptistų bažnyčia, Powered by Joomla! Theme made by SiteGround web hosting