Naujas kūrinys PDF Spausdinti El. paštas
Pamokslai - Svečių pamokslai
Šeštadienis, 21 Gegužė 2011 17:49

2 Korintiečiams 5,16-18: „Todėl nuo šiol mes nė vieno nebepažįstame pagal kūną. Jei mes ir pažinome Kristų pagal kūną, tai dabar taip Jo nebepažįstame. Taigi, jei kas yra Kristuje, tas yra naujas kūrinys. Kas sena – praėjo, štai visa tapo nauja. O visa tai iš Dievo, kuris per Jėzų Kristų sutaikino mus su savimi ir davė mums sutaikinimo tarnavimą.“

Jei kas yra Kristuje, tas yra naujas kūrinys. Ar jūs esate Kristuje? Ar jūs esate įtikėjęs? Ar jūs esate išgelbėtas? Ar jūs esate susitaikęs su Dievu? Jeigu taip, tai Biblija mums nurodo, kad esame nauji kūriniai. Noriu užduoti tokį klausimą: ar jūs jaučiatės naujais? Ne jaunais, ne senais, bet naujais. Įdomu apie tai pamąstyti!

Biblijoje daug dalykų įvardijama kaip nauji. Jėzus mokė žmones. Visi sakė, kad čia yra naujas mokslas. Jėzus kalbėjo apie naują lopą ir naują audinį. Biblijoje skaitome apie visų dalykų atnaujinimą, kurį Dievas padarys. Jis viską darys nauja. Skaitome apie naują sandorą, apie naujosios sandoros kraują. Mes esame vadinami naujosios sandoros tarnais. Mes gimstame iš naujo. Mes esame atgimdomi iš naujo. Mes esame padaryti naujais kūriniais. Biblija mums kalba apie naują gyvenimą, apie atnaujintą protą, apie naują dvasią, apie atsinaujinantį vidinį žmogų. Dievas darys naują dangų ir naują žemę. Bus naujoji Jeruzalė. Mums bus suteiktas naujas vardas. Biblijoje kartojasi ir kartojasi dalykai, kuriuos Dievas padarė, kuriuose daro dabar ir kuriuos darys ateityje.

Kuriam iš jūsų patinka koks nors atsinaujinimas? O gal nepatinka atsinaujinti? O gal patinka įprasti dalykai. Kam keisti kėdes? Kam keisti stalą? Kam keisti drabužius. Man ir tokie patinka. Nenoriu jų keisti. Kam daryti remontą? Man ir taip gerai. Mes dažnai priprantame prie senų dalykų, bet visuomet yra malonu nusipirkti naują drabužį, įsigyti naują automobilį ar bute pasidaryti remontą.

Viešpats kažką daro ir darys nauja.

Izaijo 43,16-19: „Taip sako Viešpats, kuris padarė kelią jūroje ir taką giliuose vandenyse, kuris išvedė kovos vežimą ir žirgą, kariuomenę ir karžygį, ir jie nebeatsikėlė, užgeso kaip dagtis: „Nebegalvokite apie buvusius dalykus, nekreipkite dėmesio į praeitį. Štai Aš darau nauja – jau pasirodo, ar pastebite? Aš padarysiu kelią tyruose, upės tekės dykumose.“

Kaip suprasti, kad nereikia galvoti apie praeitį? 16 eil. Dievas kalba apie išėjimą. Tai yra keista, nes daugelyje vietų Viešpats kaip tik primena apie išėjimą iš Egipto, nes tai buvo labai svarbus įvykis.

19 eil. Viešpats ragina apie tai negalvoti, o galvoti apie tai, ką Jis naujo darys. Jis nurodo į naująją Sandorą su žmonėmis, kurioje mes ir esame.

Dievas buvo sudaręs sandorą su žydų tauta, kurią Jis išsirinko. Kada atėjo Jėzus, Jis sudarė naują sandorą su žmonėmis. Dievas atnaujins kiekvieną žmogų. Visuomet yra gerai, kai vaikas žengia pirmus žingsnius. Mes dėl to džiaugiamės. Dar geriau, kai tas vaikas užaugęs tampa šimto metrų bėgimo čempionu. Šių dalykų negalima sulyginti.

Titui 3,5: „Jis išgelbėjo mus ne dėl mūsų atliktų teisumo darbų, bet iš savo gailestingumo, Šventosios Dvasios atgimdančiu ir atnaujinančiu nuplovimu.“ Ar tu šiandieną jautiesi naujas kūrinys?

Tą patį rašo Galatams 6,15: „Nes Kristuje Jėzuje nieko nereiškia nei apipjaustymas, nei neapipjaustymas, bet naujas kūrinys.“

Svarbiausia yra naujas kūrinys Kristuje Jėzuje.

Kolosiečiams 2,11 ir 3,9-10: „Jame jūs taip pat esate apipjaustyti ne rankomis atliktu apipjaustymu, bet kūno nuodėmių, kūniškumo nusirengimu – Kristaus apipjaustymu“. „Nebemeluokite vienas kitam, nusivilkę senąjį žmogų su jo darbais ir apsivilkę nauju, kuris atnaujinamas pažinimu pagal atvaizdą To, kuris jį sukūrė“. Turime apsivilkti nauju žmogumi.

Efeziečiams 2,10: „Mes esame Jo kūrinys, sukurti Kristuje Jėzuje geriems darbams, kuriuos Dievas iš anksto paskyrė mums atlikti.“

Kaip dažnai mes girdime tikinčiuosius ir netikinčiuosius sakant: „Aš negaliu nustoti to daryti. Aš negaliu nenuodėmiauti. Aš negaliu negerti, negaliu nerūkyti. Negaliu klausyti tėvų. Negaliu atsiprašyti. Negaliu atleisti.“ Kaip dažnai mes patys sakome šiuos žodžius. Tiesa, kad senasis žmogus to padaryti negali, bet mes turime prisiminti, kad esame nauji žmonės, kad esame sukurti iš naujo. Mes, tikintieji, dažnai sakome: „Negaliu paliudyti. Negaliu papasakoti, ką Dievas man padarė. Negaliu skaityti Dievo Žodžio. Negaliu ištikimai tarnauti. Negaliu ateiti į bažnyčią.“ Tai yra tiesa. Mūsų senas žmogus to negali, bet mūsų naujasis žmogus tai gali padaryti. Turime prisiminti, kad mes buvome padaryti nauji kūriniai.

Žydams 11,1: „Tikėjimas užtikrina tai, ko viliamės, ir parodo tai, ko nematome.“

Šiandien jūsų klausiau: ar jaučiatės esantys nauji? Mes dažnai taip nesijaučiame, savo gyvenime to nematome. Biblija nurodo gyventi tikėjimu, o ne regėjimu. Tikėjimas nugali pasaulį. Mes galėsime padaryti daug dalykų, jeigu tikėsime tuo, ką Dievas padarė. O Jis padarė mus naujais kūriniais. Jis mus išgelbėjo, Jis mus atgimdė.

Apaštalas Paulius primena, kad esame nauji kūriniai. Jis ragina užmiršti senojo žmogaus elgesį. Iš kur gauti tikėjimo? Iš Dievo Žodžio klausymo. Mes skaitome Raštą, randame jame daug dalykų, kurie skatina mus tikėti ir mūsų tikėjimas auga. Todėl Biblija ant mūsų stalo turi būti dažnai atversta. Mes turime ne tik skaityti, bet ir apmąstyti, turime gyventi pagal tai, ką perskaitėme. Nėra tikslo daug perskaityti, bet svarbiausia gyventi perskaitytu, suprastu ar girdėtu Dievo Žodžiu.

1 Korintiečiams 5,7: „Todėl išmeskite senąjį raugą, kad taptumėte nauju maišymu. Jūs juk esate nerauginti, nes jau paskerstas mūsų Paschos Avinėlis, Kristus.“

Kristaus kraujas nuvalė visas žmonių nuodėmes ir nusikaltimus. Kai mes patikėjome Kristumi, gavome nuodėmių atleidimą. Paulius ragina patikėti, kad mes esame nauji kūriniai sukurti pagal Dievo paveikslą.

Ar kada nors apie save galvojote kaip apie tešlą Dievo rankose? Jis minko ir kažką daro nauja. Aš sakau: „Dieve, daryk iš manęs nauja“.

Jei nori, kad Dievas iš tavęs darytų naują kūrinį, tai tu turi tikėti Evangelija. Patikėk Evangelija ir tu turėsi naują gyvenimą Kristuje.

Mindaugas Dikšaitis, Kauno "Gerosios Naujienos" baptistų bažnyčios pastorius

Marijampolė, 2008-04-20

 

 
Marijampolės baptistų bažnyčia, Powered by Joomla! Theme made by SiteGround web hosting